Sunday, March 27, 2011

vitamin


dulu2 masa nur nazaa dan myro polyphagia suka beli vitamin dan ubat2 berlonggok-longgok kat manipal drug house (yeah they called pharmacy as drug house here), aku selalu rasa pelik watpela diorg membazer duit beli ubat banyak2, baik aku makan nasi combo kat food court, kenyang pun kenyang kan.

tapi haritu masa lepak kat bilik nazaa, aku belek2 vitamin C dy, pastu gusi aku terjatuh (jaw-dropped) sebab tgk harga dy untuk 10 tablets hanyalah 50 sen. MURAH KAN MURAH KAN?

jadinya selepas itu aku tak henti-henti mengulang ayat ''aku nk beli vitamin, aku nak beli vitamin'' smpai nazaa dan myro sudah muak mendengarnya tapi mereka tahan je. teehee. sebab tu aku sayang mereka. =)

ditambah dgn musim panas di Manipal yg baru bermula, kulit dan bibir pun makin kering. dalam kelas asek2 sapu lipbalm Himalaya kat bibir pastu lecturer tgk. entah2 dy pikir aku buat mcmtu sebab nak goda dy tak? =_=''

tudia stok untuk 2 bulan teruih baqheanggg!!!


aku beli vitamin C, vitamin E n calcium, nak prevent osteoporosis kan. semuanya cuma 15 ringgit sahaja. JELES TAK JELES TAK?

this is one of the reason whi i love manipal =)




p/s: minggu ni ade banyak homework. aish tak sukalah. nak layan nodame cantabile!

smooches~

Friday, March 25, 2011

post anatomy test


finally thursday has passed! i couldn't wait for friday to come because i've been dreading the anatomy test which was done early this morning. 8 chapters were included and we just started our class barely a month ago. Another month to go before Block Exam kicks off and we got 15 more chapters to be covered. Anatomy kills you know.

masuk 8 chapters pun dah tertonggeng-tonggeng aku baca, ni nak baca 23 chapters untuk Block Exam. kalau University Exam nnt pulak 23 x 4 = 92 chapters nak kena baca!!! baiklah boleh terjun bangunan sekarang.

During afternoon class we have anatomy dissection, and luckily the chapter covered for today was a very small topic; the hypoglossal nerve yakni nerve kepala otak yang ke-12.

apa nerve dalam Bahasa Melayu ek? urat? sendi? abaikan.

so after the lecturer was satisfied with her mengorek-nerve-dlm-kepala-mayat action, we were left to study on our own. but being a 'good' student, we chose to have some quality time for us to cherish our childhood memories by polishing back our drawing buah-buahan dan haiwan skills.


cuba cari kanggaru dlm gambar di atas.


gambar di sudut kanan, bawah anda ialah ikan pari hasil masterpiece nur nazaa (bukan nama sebenar)






yes we're approaching 21 years old this year yet we played this childish game and laughed our heart out seeing nur nazaa's star-faced. any problem with that?

smooches~

Sunday, March 20, 2011

hadiah awak

video

video cincai buat bf sempena birthday yg ke 21. walaupun cincai, saya buat dgn seikhlas hati dan perasaan =) malu n nervous gila bak hang! sampaikan nak pandang kamera pun tak sanggup.

ucapan terima kasih ditujukan kpd kawan-kawan yg sudi menjadi kamerawoman dan cameo tak berbayar. love u guys! =)

sepatutnya video ni upload kat tumblr sebab seganla nak upload kat sini tapi tumblr buat hal la pulak. sabo jela aku.

kepada bf, walaupun saya tahu anda akan gelak berdekah-dekah tgk video ni dan video ni akan menjadi bahan kutukan sepanjang zaman, saya tetap nak suruh awak tengok. eee apa bersaya-awak ni, geli i.

sila abaikan tudung yg senget-benget, gelak-tawa yg excessive sebab nak cover malu dan segala weird gestures.

happy birthday, bf. i love you.

smooches~

Saturday, March 19, 2011

lewat sehari








happy 21st birthday to mr. bf!

since this is the first time we couldn't celebrate his birthday together, i was a little bit sad and sorry for him. but i think that makes us appreciate each other more especially during special occasion like this. =)

anyhooo, i do hope he still enjoy his special day without me by his side. ke lagi suka aku takdak kat sana ha? *muka serius*

what i did above maybe typical, but my love for you is not typical you know. *insert lagu cintaku bukan di atas kertas......*










cheesy gila fanarosli ni!!!! *puke*

p/s : choco pie dan snickers sekadar hiasan sebab tak nak bagi kertas tu terbang.

smooches~

Saturday, March 12, 2011

jauh





good old times. rindu.

smooches~

Friday, March 11, 2011

this is agonizing







nak balik Malaysia makan KFC!!!!! T_____T


*gamba cilok from google*

smooches~

Tuesday, March 8, 2011

how do you define cruelty?



is it like this?

since when our world has become a very sad place to live?



smooches~

Monday, March 7, 2011

finally, after 6 months


we cooked!!! hehehe. it was a great achievement for us ( me, myra, naurah, kappa, najaa) considering it was sunday(the only holiday that we have in a week) and it was our very first time masak lauk-pauk. before this we only attempted kek batik which was a very huge success! clap clap clap.

clockwise from above : sayur campur, scramble egg, tembikai + honey dew, aaaa apa nama lauk ni ek yg mcm inti dlm telur bungkus tu, ayam masak madu.

ada kisah di sebalik kewujudan scramble egg tu sebenarnya, tapi biarlah rahsia =P

jangan tanya rasa dy mcmn, yg penting semuanya edible. hee.

malam tu pulak masak nasi goreng cina n nasi goreng paprik guna perencah maggi. nak tumis sendiri macam takde bakat je. tapi still nasi goreng tu jadi pelik tapi hentam je makan sebab dah penat-penat masak.



sepatutnya malam ni kena carve 4 wax blocks untuk gigi premolar, tapi nmpk gaya macam tak buat je, dah ngantuk. premolar, awat hang susah sgt untuk dicarve?

smooches~

Tuesday, March 1, 2011

bukan tak bersyukur...


...tapi kalau saya tau saya mampu buat lebih baik daripada itu, tak apa kan kalau saya kecewa dgn results practical exam saya? saya tahu saya tak buat sehabis baik untuk practical physiology n DADH dan saya dah dpt result yg setimpal.

pengajaran untuk tidak mengabaikan practical exam lepas ni.

tapi yang lain-lain, alhamdullilah saya puas hati walaupun terkilan essay anatomy dah score tapi spoil kat MCQs. tapi macam yg saya pernah bagi teka-teki kat semua orang : what is the biggest room in the world?







it's the room for improvement. =)

smooches~